Nepomuki Szent János Plébániatemplom

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

 

 

HÚSVÉTI  IMA   

Istenünk! A húsvét és a feltámadás áldott ünnepének boldog öröme töltse be szívünket. Sok szürke hétköznap gondja és baja között ez a tudat volt mindig az a szalmaszál, amibe belekapaszkodhatunk.  Drága Jézusunk, nem maradtál a sírban és ez biztosíték nekünk, hogy azóta is, ígéreted szerint velünk vagy. Megnyugtató erő árad ebből a tudatból, mert kétségek és gondok között sokszor érezhetjük a Te megtartó és szabadító oltalmadat. Húsvét ünnepének áldott hajnala, dicsőséges feltámadásod erősítse meg hitünket.

Gondolatban most is ott vagyunk a Te üres sírod előtt, fülünkbe cseng az evangélium szavának üzenete: „nincs itt, mert feltámadt". Adj lelki látást, hogy a sírod üres, de az üres sírnak üzenete megtölti szívünket. Adj hitbeli látást, hogy ne az ünnep hangulata érintsen meg minket, hanem annak áldása, aki feltámadott, és azért halt meg, hogy nekünk örök életünk legyen. Menjünk a templomba, hogy ott bennünk még jobban megerősödjék az evangélium üzenete által a hit, hogy az Úr Jézus valóban feltámadt.

Segíts, hogy a nagyheti szertartásokban, a szentmisében, meglássük és megérezzük, hogy a nagypénteki szenvedés és kereszthalál, a húsvéti feltámadás a mi üdvösségünket  szolgálja. Add, hogy örömmel vegyük magunkhoz a szentáldozásban Jézus Szent Testér és Vérét. Áld és őrizd meg híveidet,  családjainkat ezen az ünnepen, és azután is, hogy ne csak boldog ünnepünk, de boldog életünk is legyen, azzal a tudattal, hogy a feltámadott Krisztus soha nem hagy magunkra, aki él és uralkodik mindörökkön örökké. Ámen.

 



 

 

Tartalmi szerkesztő:
Kapui Jenő

Ajánlott felbontás:
1024*768

Támogatott böngészők:
Mozilla FireFox, Microsoft Internet Explorer

 

 

 

Copyright: KatonaMatt